Bøger og tekster

 

"Den Sure Prinsesse" - billedbog udgivet på BOD, en højtlæsningsbog for de 3-6 årige. Fungerer også til de lidt større børn (der er en mobiltelefon med i historien), når de selv er begyndt at læse og anvender billederne som supplement til den skrevne tekst. Børn op til 6. klasse har fornøjet sig med historie og billeder. 


 

Det er en herlig børnebog!!!! Jeg kan godt lide at du har beholdt den direkte mundtlige fortælle stil som så alligevel går i dialog med tegningerne, som er herlige. jeg kan lide at den er sort hvid udenpå. Et ægte anarkistisk eventyr.
Kærlig hilsen Lisbet

 

Præsentation på Google

 

 

"Fortæl en Historie, bliv hørt, bliv forstået, skab vekselvirkning", bog om historiefortællers rejse ind i virksomheder og organisationer.

 

Det er skønt at læse noget der slet og ret handler om forholdet mellem mennesker, om hvordan man kan bruge historier til at skabe bedre kommunikation.

Nogle steder klukkede jeg af grin, andre steder så jeg alvoren gennem metaforer, og det såede nye tanker.

Fantastisk bog - tak for det!

Nanna Motzfeldt Lumholt Vangkilde

 

(...) denne her bog er interessant, fordi den ikke bare er ude på at slagte guldkalven - bag bogen ligger der et oprigtigt engagement i at fortælle historier.

Peter Holt Christiansen, anmeldelse i Børsen 18. august 2006.

 

Børsen gav bogen 4 akademi-huer - læs anmeldelse i Børsen her - Køb bogen her

 

 

Eleni's fest - en historie skabt i samarbejde med min dengang 10 årige datter. Helge Nordstrøm, en af Danmarks bedste malere, har lavet forside og bagside til hæftet.

Bestil hæftet, der koster 50,- kr. her.

 

ærten - H.C. Andersen's eventyr set fra ærtens synsvinkel. Trykt i Socialpædagogernes blad julen 2002 med illustrationer af Carsten Islington.

 

ABP, en ny ABC - satirisk, politisk tekst, der blev brugt i årsberetningen til FOA's årsmøde 2005.

 

ørnevinger - forfatteren blander sig og de to elskende elsker på trappen. Vingerne på kvindens bryst ligner vist mest en drages, selv om hun siger, at det er ørnevinger.

 

 

 

Krigsbilleder - 2 historier fra en større samling af krigshistorier. Historierne er den væsentligste del af forestillingen Krigsbilleder, som har premiere efteråret 2011. Hold øje med sitet her for info. (Eleni's fest er en del af Krigsbilleder).

 

Barnet i Bylten - voldsom historie om en soldat hjemvendt fra krig. Ubærlig er slutningen - den smukke kvinde har en bombe skjult i bylten, som soldaten er overbevist om indeholder et barn.

 

På toppen - angstprovokerende historie om en soldat hjemvendt fra krig. Han er stået helt af og magter ikke at nå kæresten, der på sin side ikke rækker ud efter soldaten, men lader ham leve alene. Svigerinden dør, en tyk mand sveder og kæresten er uopnåelig. Velkommen hjem!


 

Quiz om historiefortælling - for 1. - 2. klasse.

 

 

Jeg er født og opvokset i Glostrup udenfor København. Min far Aage Verner Jensen var jord - og betonarbejder. I 1989 lavede jeg en video om hans sidste arbejdsdag. TV2 Danmark viste den juni 1991. Du kan se en del af filmen her


Artikler


Introduktion og om folkelig fortælling på en højskole, anno 2008

 

Om undervisning i historiefortælling på en højskole, anno 2008


Om corporate storytelling og højskoler, anno 2008


Om fortællingen, der lever på en højskole anno 2008


 

 

Svend-Erik Engh © 2011 •Venlighedsvej 2, 2970 Hørsholm • Tel. 0045 24458151 Mail: svend(dot)erik(dot)engh(snabela)gmail.com

www.svenderiengh.com