Historier under Bøgen


Historier under Bøgen var Svend-Erik Engh´s fortælle-scene i 10 år. Inde under en speciel, lavstammet blodbøg´s krone i Kongens Have lige foran Rosenborg Slot, samledes 70-80 mennesker på udvalgte aftener i maj og august. De satte sig på underlag, vi havde med, svøbte varme tæpper om sig, og lyttede til historier fra nogle af Danmarks og Sveriges bedste fortællere, som Svend-Erik Engh havde inviteret.

Rekorden for antallet af publikum var 280 mennesker, men det var ikke den bedste aften. Den bedste var de gange, hvor et magisk moment opstod, hvor åndedrættet var borte og tiden stod stille.


Kig lidt rundt på sitet og se inspirerende billeder eller læs artiklen i City Avisen, august 2006. Citat fra artiklen: "Tit stopper folk, der er ude og lufte deres hunde også op for at lytte. Og til sidst så står hunden der og trækker i snoren, fordi den er blevet glemt, og der pludselig er der gået over en halv time. Det synes jeg er fantastisk - ja, nærmest magisk." - læs hele artiklen her

DR Smagsdommerne var forbi en aften. Det var de meget begejstrede for. Lars Von Trier var de ikke glade for, men fortællinger i Kongens Have - det kunne de lide. Susie Haxthausen har udskrevet anmeldelsen fra dengang: Anmeldelse i Smagsdommerne

Billedserie fra 18. maj 2007


Billedserie fra 19. maj 2007Kære Svend-Erik Engh.
Det var første gang jeg var til Historier under Bøgen, men absolut ikke sidste. Stemningen under træets krone var intim og varm og overraskelsen og forundringen lurede hele tiden og stak igen og igen hovedet frem. Her skal jeg gerne holde flere dates, bringe mange venner og gerne børn, hvis fortællestemmerne holder, til jeg selv er nået dertil.
Jeg vil nok bedst huske da konen med hunden i kurven overtog træet om torsdagen for at fortælle sin egen lille historie -da var der intensitet og magi i luften.
Glæder mig til august, hvor jeg nok skal være at finde på græsset igen. Tak for historierne.
Mvh Kristian K Hansen (maj 2007)

Hej Svend-Erik. Jeg var i torsdags i Kongens Have for at høre dig fortælle historier. Det var ligesom at være barn igen. Hvor var det pragtfuldt bare at kunne læne sig tilbage og lytte. Tak for en god oplevelse.
Bedste hilsner Marianne Jensen

Hej! Tak for de dejlige historier under blodbøgen.
Det var en stor og hyggelig oplevelse, som varmer helt ind gennem knoglerne når jeg tænker på den.
Mer' mer' mer'
Og tusind tak!
Hilsen fra Trinew